Elektrokimyasal Sensörlerin Ömürleri Ne Kadardır?
Sensörün raf ömrü, sensör imal edildikten sonra ilk çalıştırma zamanı arasındaki süredir. Elektrokimyasal sensörler, ideal koşullarda 20˚C'de depolanmaları koşuluyla, genel olarak üretimden itibaren altı aylık bir raf ömrüne sahiptir. Dedektör üretilirken testler ve kalibrasyon için sensör çalıştırılmak zorunda olduğundan, bu sürenin küçük bir kısmı, imalat ve sevkıyat sırasında kullanılır.
Sensörün kullanım ömrü, ilk kullanılmaya başladığı andan başlayarak artık amacına uygun olarak çalışamadığı zamana kadar geçen süreyi ifade eder. Elektrokimyasal sensörler kirletici bulunmayan ideal ortam koşullarında, sabit sıcaklık ve nemde çalıştırıldıklarında 10 yıla kadar sağlıklı ölçüm yapabilmektedir. Bakım işlemleri için sensörün hedef gaza periyodik olarak maruz kalması ömrünü sınırlamaz. Yüksek kaliteli sensörler, reaksiyonla tükenmeyen yeterli miktarda katalizör malzemesine ve sağlam iletkenlere sahiptir.
Elbette gerçekte ideal koşullar mevcut değildir ve çalışma koşulları sürekli değişir. Bu nedenle sensörlerin ideal koşullardaki kadar ömürleri olmaz. Genel olarak yaygın olarak kullanılan gazlar (örneğin karbon monoksit veya hidrojen sülfür) için elektrokimyasal sensörlerin ömrü 2-3 yıldır. Hidrojen florür, Etilen oksit gibi daha egzotik gaz sensörlerinin ömrü 12-18 ay olabilir.
Prosense tüm bu unsurları gözönüne alarak en kaliteli sensörleri kullanır ve dedektörleri sipariş onaylandıktan sonra üretir. Böylece dedektörlerindeki sensörlerin ömrünün tümünü kullanıcıya sunmayı ve dedektörlerin sahada olabildiğince uzun süre sağlıklı bir şekilde çalışmasını amaçlar.
Prosense makes life safer